Добре дошли в нашия магазин!

Категории

Вижте всички статии

Книгата с игри на Мелиса

Книгата с игри на Мелиса

Книгата с игри на Мелиса: Защо обичам Творчеството и Майсторенето

 

Дори не мога да си спомня момент, в който  да не съм създавала или творяла нещо. Като малко момиченце, прекарвах часове скицирайки, рисувайки, правейки колажи от изсъхнали цветя и майсторейки дрехи за куклите от парчета плат, които намирах из къщи. Като поотраснах аз буквално изпробвах всеки един занаят на планетата – от аранжиране на цветя, правене на рамки от плат, от декупаж към скрапбукинг, шиене и правене на сапуни. На един етап се гмурнах надълбоко в света на правенето на бижута, всъщност направих собствена марка и продавах нещата си на панаири с години.

 

Деца и майсторене

Трябва да има само една цел, когато става въпрос за деца и майсторене: да ги овладееш и да ги накараш да се чувстват добре от себе си и от способността си да творят. Това означава, че крайният резултат трябва да бъде нещо, за което да се гордеят, че са създали. В миналото често пъти изпитвах напрегнати моменти с децата си, когато завършвайки проект, той не изглеждаше така, както се "предполагаше", че трябва да изглежда. Много малко от проектите, с които се справяха децата ми, изглеждаха почти като на снимката в предната част на кутията. И това беше много разочароващо за всички нас, тъй като това водеше до негативно преживяване. Това прозрение е това, което ме накара да стартирам първоначалната ни творческа линия, където проектите бяха по-лесни за изпълнение, а резултатите привлекателни, независимо от нивото на творчество, което детето е достигнало. Знаех, че трябва да се справим по-добре за децата ни!

За да може даден проект да изгради увереност в способностите на  детето, то детето трябва да може да постигне отлични резултати, като се имат предвид възрастта и способностите му. Защото, както знаете, децата искат гордо да покажат готовия си продукт, да получат поздравления и  похвала! Те се стремят към това твърдение, че " са свършили страхотна работа!"

Една от любимите ми фрази, когато се замислихме за нашата линия, е "малко умение, голямо въздействие". Това е същността на това, което се надяваме нашите продукти да донесат на детето. Ние искаме те да бъдат лесни за изпълнение, изискващи малко от  истинските художествени умения, но да дават прости иновации или крайни резултати, които карат твореца да каже "уау!". Те също така насърчават децата да добавят своите лични виждания, за да ги направят уникални. Простите актове на самоизразяване правят толкова много за самочувствието на децата. Решете дали да оцветите дървеното влакче  червено или жълто, изберете дали да поставите стикер тук или там, постигайки красив модел - това са малките моменти на творене, които насърчават нашите деца да създават.

 

Винаги е било важно да предлагам набор от продукти, подходящи за различни умения и темпераменти. Някои деца могат да се наслаждават на идеята да напълнят празно парче бяла хартия  с всичко, което изниква във въображението им. На други деца празното пространство може да им се стори малко обезсърчително и се нуждаят от побутване - частична картина, която да завършат, или комплект печати с динозаври, които детето може да използва, за да допълни рисунката си с молив. Нашите творчески артикули са предназначени да постигат и създават невероятни резултати, независимо от нивото на уменията на детето. И затова те привличат вниманието на децата и изграждат увереност и самочувствие. Като майка ми харесва да поддържам разнообразие от креативни пособия и творчески комплекти, така че без значение в какво настроение са  децата, да могат да вземат нещо  незавършено и да се насладят на изкуството да се изразяват!

 

Направете нещо

Не мога да се наситя на творенето и повече от всичко обичам да събирам децата си, за да изпробваме нов проект. Две от дъщерите ми наскоро станаха обсебени от най-новата творческа лудост - SLIME. Всъщност една от моите дъщери превърна експеримента си в бизнес, като започна да приема поръчки за персонализирана SLIME (различни цветове, непрозрачност и миксиране) и продаде близо 100 контейнера само за няколко месеца. Въпреки, че в нашият дом се цареше невероятна бъркотия от изсъхнало лепило и петна навсякъде, не можех да направя нищо друго, освен да и се усмихна и да я подкрепя, гледайки я да взема решения по дизайна, да опитва различни комбинации и да се проваля, и да опитва отново, докато усъвършенства уникалните си формули и комбинации. И наблюдавайки вълнението й, докато превръща творческата си страст в малък бизнес с всичките си предизвикателства! Това са житейските преживявания, които ще й служат добре, както и на всяко дете, което се занимава с творческо изразяване!

 

Аз съм креативен човек, но дори и да не сте, лесно е да дадете на децата си възможност да изследват тази страна от себе си. Помислете да отделите една събота или неделя, за семейно творчество! Разчистете маса, раздайте основни консумативи и оставете творческите си сокове да потекат! Просто може да откриете, че сте уловила творческа вълна. Или най-малкото това може да послужи за напомняне колко приятно (и терапевтично!) може да бъде това да направите нещо със собствените си две ръце! Имам толкова много фаворити, че дори не знам откъде да започна, но тук ще ви покажа три лесни за изпълнение идеи, които включват елементи и материали, които може да имате дори сега у дома!

 

1.Творене!

Това предизвикателство е взаимствано от телевизионното шоу "Нарязано", в което участниците получават ограничен набор от съставки, които да съчетаят, за да направят различни ястия. То работи най-добре с две или повече деца (или възрастни!). Ще ви трябват следните елементи: лепило, черни маркери, големи пръчици за оцветяване, очички, почистващи препарати за тръби, помпони, прежди в различни цветове, квадратчета от цветна или декориран хартия (хартия за оригами е добре) и ножици. Разделете материалите по равно и дайте на всеки участник едни и същи "съставки" (напр. 2 пръчици, 4 очи, 4 чистачки за тръби, 4 помпона, 4 квадратчета хартия, 3 парчета прежда, черен маркер, лепило, ножица). Дайте на творците 30 минути, за да създадат нещо вълшебно, като използват абсолютно еднакви материали! Резултатите ще бъдат много различни и невероятни!

 

2.Дизайнерски самолети от хартия и състезание с тях

Това е любимо в нашата къща. И то буквално изисква само стандартна бяла хартия и маркери. Разполагаме с много книги с инструкции за сгъване на  самолетче от хартия, но лесно може да откриете елементарни указания, които се следват лесно в интернет. Забележка: След като ги сгънем, винаги захващам с телбод дъното на самолета многократно, така че крилата да останат заедно и самолетът лети по-гладко. Ние също така винаги персонализираме самолетите си с уникални дизайни с чертички или  номера, за да ги различаваме. След започват състезанията, за да видим кой самолет може да лети най-далеч. Първият самолет, който  спечели 10 победи, е обявен за шампион!

 

3.Рисуване върху платно с тиксо

Наслаждавахме се на това просто изкуство през последните седмици, защото резултатите са толкова невероятни! Необходимо е само празно платно, хартиено тиксо, различни бои и четки. Вземете празното платно и направете шаблон с помоща на хартиеното тиксо, като го залепвате  директно върху платното. Можете да използвате кръстосани линии или форма, направена с по-малки парчета. Когато дизайна на платното е завършен, решете кои цветове боя са желани и добре боядисайте отворените секции на платното. Покрийте с боята и част от тиксото, за да сте сигурни, че няма да останат не оцветени участъци. Изчакайте боята да изсъхне напълно – което зависи от типа боя. Веднъж сухи, магията идва при свалянето на хартиеното тиксо и виждайки как дизайнът се появява магически. Този проект сам по себе си може да ви предразположи да се гмурнете в дълбоките и необятни светове на креативността,  като например започнете да смесвате боите, да използвате металически, перлени или блестящи бои, или да използвате различни техники, като нанасяне на боя със гъба или тампон, шарки, въртене или чрез създаването на собствен уникален стил!

Надявам се, че съм ви вдъхновила да се отдадете на забавлението от това да творите и ви моля да споделете някои от вашите уникални идеи и творения!

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари